Skyerne hang tunge og sorte over Nürburgring med enkelte dryp på bilerne op mod starten, men vejret holdt og der kom ingen regn under løbet.

Hamilton tog starten, da Webber endnu engang kom rigtig skidt fra start, det lykkedes dog for Webber at holde andenpladsen. Vettel mistede tredjepladsen til Alonso, men han tog den tilbage på 3. omgang efter en kørefejl fra Alonso. Hamilton fik trukket et forspring ud på ca. 1.5 sek. til Webber allerede i løbet af 1. omgang.

Længere nede i feltet fik Kobayashi en god start og han havde i løbet af de første 3 omgange allerede taget 5 placeringer. Massa pressede fra starten Rosberg i kampen om 5. pladsen og på 12. omgang lykkedes det endelig for Massa at passere Rosberg og starte jagten på Vettel, der på 8. omgang igen var blevet passeret af Alonso.

På 11. omgang fik Heidfeld sig en lille flyvetur efter at have haft kontakt med Buemi, som ikke så ham og dermed var han ude af løbet. Heidfeld blev tildelt en drive-through straf for en episode mellem ham og di Resta i første sving – lidt sent idet Heidfeld var ude af løbet på det tidspunkt. Til gengæld blev episoden mellem Buemi og Heidfeld undersøgt og stewards besluttede at de først ville se på episoden efter løbet.

Hamilton lavede en fejl på 13. omgang, som gav Webber mulighed for at gå forbi på tage føringen ud på start/mål langsiden, men Hamilton tager føringen tilbage på vej ind i sving 1. Slagsmålet mellem Hamilton og Webber giver Alonso mulighed for at komme helt op til de to slagsbrødre og Alonso for mulighed for at overhale Webber som låser hjulene, men Alonso kommer ikke forbi.

Webber kørte i pit på 15. omgang. I slutningen af 16. omgang lykkedes det for Massa at passere Vettel, som umiddelbart efter kørte i pit – det samme gjorde Hamilton og Alonso. De to kommer tilbage på banen direkte ind i et slagsmål mellem Massa og Webber og det er lige før at Hamilton og Alonso når at snyde Webber i første sving. Massa kørte i pit på 17. omgang dermed så top 3, efter pit stoppet, ud som følger Webber, Hamilton og Alonso. Massa kom ud foran Vettel.

Herefter satte løbet sig en smule mens de sidste pitstop blev afholdt.

Barrichello stod pludselig som udgået af løbet uden at der kom nogen meldinger om årsagen.

På 30. omgang gik Webber i pit for anden gang og umiddelbart efter svare Hamilton og tager føringen. Alonso kørte i pit omgangen efter og det lykkes ham at komme ud foran de to kombattanter, men Hamilton kører forbi ham igennem svinget og ligger med det samme afstand til Alonso og Webber.

Button lå og kæmpede med Rosberg om 6. pladsen, som lavede en fejl, der sendte Button forbi ham. Desværre for spændingen måtte Button køre raceren i garage, umiddelbart efter overhalingen, med et hydraulisk problem.

Igen er der nogle forholdsvis rolige omgange imens der blev afholdt endnu en pitstops runde.

Vettel kørte i pit på omgang 41, hvilket fik Massa til at reagere på stoppet ved også at køre i pit. Massa kom ud med god afstand til Vettel, men han fik lavet et flatspot og det betød at Vettel pludselig var helt oppe bag Massa. Vettel pressede på for at komme forbi Massa, men Vettel låste dækkene og måtte en tur ud på afkørselsarealet, hvilket gav Massa lidt luft.

Hamilton var den første af de 3 forreste til at tage sit sidste pitstop efter 52 omgange. Alonso afventede og kørte så i pit 2 omgange mens Webber blev ude 3 omgange mere end Alonso i forsøget på at vinde lidt tid på de andre, men det lykkedes ikke og Webber kørte derfor i pit på omgang 57.

Efter denne pitstop runde var top 3 igen Hamilton, Alonso og Webber.

Massa og Vettel kæmpede helt frem til sidste stop om fjerdepladsen, som blev afgjort i pitten med et perfekt stop for Vettel og en lille fejl fra Ferrari’s pit mandskab.

Tysklands grand prix sluttede med Hamilton som vinder, foran Alonso og Webber, Vettel og Massa. Kobayashi sluttede på niendepladsen, hvilket må være mere end godkendt efter at have startet som 17’ener.

På vej rundt på sejrsrunden måtte Alonso parkere bilen, fordi der ikke var mere brændstof tilbage i tanken og Webber samlede Ferrari køreren op og gav ham et lift tilbage til parc ferme.

 

For at se det fulde resultat af løbet klik her.


Category: Nyheder

Related Posts

Rikke S

About the Author


Et svar til Hamilton sejrer på Nürburgring

  1. Rikke S Rikke S siger:

    OBS:
    Buemi er blevet straffet af de tyske race stewards for hans sammenstød med Heidfeld under søndagens løb på Nürburgring. Buemi modtager en fem placerings straf til griden i Ungarn. Efter en post-race undersøgelse, besluttede stewards at Buemi var skyld i ulykken, der fandt sted på tilgangen til chikanen i sving 10.